Logon

De Tao of Jeet Kune do nu in het nederlands
Bruce Lee begon zijn training in de vechtsport in Hong Kong. Hij was toen dertien jaar oud. Een vriend introduceerde hem bij Yip Man, grootmeester in Wing Chun Kung-Fu. Vijf jaar trainde Bruce keihard. Wat hij leerde, probeerde hij uit op straat en hierdoor kwam hij keer op keer in de problemen. Zijn ouders besloten hem daarom in 1959 naar Amerika te sturen. Daar haalde hij zijn high school diploma en ging hij filosofie studeren aan Washington University in Seattle. In zijn vrije tijd gaf hij Kung-Fu lessen aan een klein groepje studenten. Een van deze studenten was Linda Emery, met wie hij in 1964 trouwde. Bruce opende drie Kung-Fu scholen: in Oakland, Seattle en Los Angeles. Hij was enorm gefascineerd door vechtsport en alles wat hiermee te maken had en verzamelde meer dan tweeduizend boeken over het onderwerp.

Bruce Lee stierf in 1973 op 32-jarige leeftijd, op het hoogtepunt van zijn carrire. Hij liet de wereld vier films na en de door hem ontwikkelde vechtkunst Jeet Kune Do. Ook had Bruce aan een boek gewerkt, waarin hij zijn ideeen over vechtsport had willen publiceren. Het had een 7-delige encyclopedie moeten worden waarvoor hij al een titel had bedacht, The Tao of Jeet Kune Do. Toen zijn vrouw Linda na zijn dood besloot om het boek alsnog uit te geven, stond ze voor de haast onmogelijke taak om al het geschreven materiaal te ordenen. Met de hulp van Gilbert Johnson, die de redactie van het boek op zich nam, en de leerlingen van Bruce, is uiteindelijk The Tao of Jeet Kune Do tot stand gekomen.

Het boek is inmiddels in 11 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan een miljoen exemplaren verkocht! De Nederlandstalige editie van Tao van Jeet Kune Do verschijnt in het jaar dat Bruce Lee op 27 november 70 jaar zou zijn geworden en is bezorgd door James ter Beek, die zelf les heeft gehad van Ted Wong, een van de meest begaafde leerlingen van Bruce Lee, en gecertificeerd Jeet Kune Do instructeur is. Het vertalen van de soms ingewikkelde tekst heeft twee jaar in beslag genomen.

In de boekhandel verkrijgbaar.

OF uit de luie stoel:

bij  Bol.com