Logon

MEER INFO OVER LEIDEN

Photo

KUNG FU

In 1979 zijn we begonnen met Wing Chun Kung Fu met een klein groepje vrienden. In de zomer trainden we in het Leidse Hout en in de winter huurden we een zaaltje.
Kung Fu training in het Leische Hout

Vanwege de toenemende belangstelling moesten we al snel een grotere zaal huren en het idee ontstond om uniforme kleding aan te schaffen. the seventies!

DE ACADEMY

Er werd een naam bedacht en de Wing Chun Kune Academy was geboren!
Ving Tsun mes en stok

JEET KUNE DO

In 1993 zijn we via onze goede vriend en Jeet Kune Do instructor Richard Torres (New York, USA) in contact gekomen met Ted Wong en dat was het begin van onze Jeet Kune Do training.
Richerd Torres NY USA

THE ACADEMY

Sinds 2007 zijn we aangesloten bij de United Ving Tsun Society en gaan we verder onder  "The Academy" Ving Tsun Kung Fu & Jun Fan Jeet Kune Do
Ving Tsun Gert Jan Ketelaar

BRUCE LEE FOUNDATION

Jaarlijkse seminars georganiseerd door de Bruce Lee Educational Foundation in Amerika waren vaste kost. San Francisco,  Los Angeles, Seattle, Las Vegas, we hebben heel wat getraind en met iedereen kennisgemaakt.

Bruce Lee Foundation

Ontmoetingen met Linda Lee en Shannon Lee (vrouw en dochter van Bruce) horen daar natuurlijk ook bij.

Daarnaast de “tussendoor” seminars in New York, Duitsland, Spanje, Italië en niet te vergeten de privé-lessen met Ted Wong in Los Angeles, New York en Nederland als hij weer in het land was. Alle seminars zaten boordevol informatie, en je verbaast je er elke keer weer over dat je nog wat kunt op steken.

Maar let op, denk niet dat we dan bedoelen dat je zoveel mogelijk moet leren. “Simplicity” is de sleutel heeft Bruce gezegd, maar dat wordt je wel duidelijk als je een tijdje bij ons traint!

Photo

2001 Bruce Lee Educational Foundation Seminar
Hoogtepunt was het Bruce Lee Educational Foundation Seminar dat wij in 2001 in Nederland mochten organiseren. Alle leerlingen van Bruce bij elkaar, en ook zijn vrouw en dochter.

Bekijk hier meer info over 2001 seminar
Bruce Lee Foundation 2001 Nederland

Dit was echt een eenmalige ervaring die je niet mocht missen. Helaas was dit tevens de laatste keer dat de BLEF in de oude samenstelling bij elkaar was. Bruce Lee Foundation 2001 Nederland

Bruce Lee Foundation

De nieuwe organisatie (Bruce Lee Foundation) is inmiddels opgericht en de 'board members' zijn Linda Lee Cadwell, Shannon Lee Keasler, Ted Wong RIP, Allen Joe en Taky Kimura. Het voortbestaan van de vechtkunst van Bruce Lee wordt hiermee gewaarborgd voor de toekomst.
Bruce Lee Foundation

TED WONG

Met enige trots kunnen we zeggen dat wij behoren tot de 2e generatie leraren na Bruce! We zijn een van de weinigen in Europa en zelfs de enigen in Nederland die zijn gecertificeerd door Ted Wong om in het originele Jun Fan Jeet Kune Do les te mogen geven. En de leerlingen die dus bij The Academy trainen zijn de 3e generatie na Bruce, als je er even bij stilstaat is dit toch helemaal te gek!?
Ted Wong Jeet Kune Do Nederland

Probeer het zelf,

We trainen in een ontspannen sfeer, maar er wordt wel gezweet!

In dit systeem zijn er geen banden, gradaties of wedstrijden, je traint voor jezelf, wat je erinsteekt krijg je er uit, iedereen wie zich effectief wil verdedigen is welkom. 

En zeg nu zelf, wat is er spannender om terloops te kunnen vertellen dat je behoort tot de 3e generatie na Bruce Lee?

Inderdaad: Helemaal niets toch?

Meld je aan voor een gratis proefles.


Graag tot ziens!

In the spirit of Jun Fan Jeet Kune Do.

James & George

Jeet Kune Do groep Leiden

The name, likeness, image, domain names, designs, and trademarks of, or associated with, Bruce Lee©
are owned by ©Bruce Lee Enterprises, LLC. All Rights Reserved